HUHUJA

Kauan sitten eli suuri soturi, Voitto "Armoton" Sotala, Kallioharjun kankailta, jonka maine kantautui merenrannoilta kauas aina itäisimmän Karjalan maille. Hän oli kuuluisa lempinimestään, eikä yksikään vihollinen säästynyt hänen miekaniskultaan. Lukemattomien valloitusten ja ryöstöretkien kautta hän kokosi itselleen ruhtinaallisen omaisuuden, kymmenien miesten uskollisen armeijan ja Kallioharjun laajat mannut. Lopulta suurimmankin soturin täytyy antautua kuolemalle ja niin kävi myös "Armottomalle".

"Armottoman" viimeinen toive oli tulla haudatuksi rakastamansa maan uumeniin, pitkälle Arokorven ja Kallioharjun hautakammion syvyyksiin. Hauta suljettiin ja sinne johtava tie verhottiin vaarallisilla ansoilla, lukemattomilla esteillä ja tappavilla loukuilla. Vain "Armottoman" arvoinen soturi pystyisi voittamaan kaikki esteet ja pääsemään käsiksi hänen suuriin rikkauksiinsa ja lunastamaan paikkansa Arokorven ruhtinaana.

Kertaat mielessäsi tarinaa, jonka majatalon risupartainen mies kertoi. Jokainen kyläläinen tietää saman tarinan. Olet itsekin kuullut sen kymmeniä kertoja, mutta halusit kuulla sen vielä kerran ennen matkaasi. Vedät viimeisen tuoppisi alas kurkusta ja lähdet ulos ratsusi luo. Nouset sen selkään ja karautat pois kylästä.

Nyt sinä, nuori tyhmänrohkea soturi, lähdet pelottomasti kulkemaan kohti Arokorven sysipimeää metsää. Olet harjoitellut matkaasi varten ahkerasti, mutta et mitenkään ole voinut valmistautua kaikkeen tulevaan. Rutistat kätesi nyrkkiin ja yrität keskittyä kaikkiin niihin rikkauksiin, jotka lepäävät haudan uumenissa, vain odottamassa ottajaansa. Elämäsi ei ole tähän asti ole ollut helppoa, sinua on potkittu ja hyljeksitty, mutta nyt on tullut tilaisuutesi näyttää, mistä sinut on tehty. Tämä on tilaisuus näyttää taitosi ja saada itsellesi se maine, joka kuuluu "Armottoman" todelliselle perijälle. Sillä sinulla on jotain, jota kymmenillä muilla yrittäjillä ei ollut. Sinulla on suonissasi aitoa "Armottoman" verta. "Armottomalla" oli useita naisia kierrossa ja äitisi oli yksi niistä. Syntymäsi jälkeen sinut hylättiin äpäränä ja olet viettänyt elämäsi kulkien talosta taloon ruuan toivossa. Mutta et enää. Ne päivät ovat takanapäin. Nyt sinä olet tullut takaisin ja aiot ottaa sen mikä sinulle kuuluu, Arokorven valtiuden. Piiskaat ratsuasi ja katoatte pian synkän metsän syvyyksiin.


Seikkailusi alkaa.

SEURAAVA SIVU