MIKÄ ON TAISTELUPELIKIRJA?

Taistelupelikirjat ovat kirjoja, joita pelataan, ei lueta. Niissä sinä otat sankarin roolin ja seikkailet kirjan sivuilla. Kirjassa sinä päätät, miten juoni etenee, valitsemalla eri vaihtoehdoista sinusta mieluisimman.

PELAAMINEN

Pelataksesi kirjaa tarvitset vain seuraavat asiat: kynän, palan paperia ja reippaasti rohkeaa mieltä! Tarvitset kynää kirjoittaaksesi ylös seikkailusi aikana löytämäsi tavarat ja esineet. Lisäksi tarvitset sitä merkataksesi taisteluittesi kulun ja kultarahojesi määrän.

Kirja etenee kappaleittain. Joka kappaleessa sinulle annetaan vaihtoehtoja, joiden mukaan edetä. Voit olla esimerkiksi tienhaarassa, jolloin voit kulkea joko länteen(siirry kappaleeseen 230) tai itään(siirry kappaleeseen 178). Seuraa kappaleiden ohjeita ja pääset aina eteenpäin.

Arokorpi on kuitenkin vaarallista seutua ja on hyvin harvinaista, että seikkailija valloittaa sen heti ensimmäisellä pelikerralla. Useilta kirjan loppuun asti pääsy vaatii lukuisia pelikertoja. Älä siis lannistu, jos ensimmäinen pelikertasi päättyy yllättävään ansaan tai menninkäisten piiritykseen.

OLETKO VALMIS?

Kuulostiko vaikealta? Kokeile nyt itse peliä. Pelin alussa sinulle selostetaan vielä, mitä sinun tulee tehdä. Onnea matkaan! Sillä sitä sinä tulet tarvitsemaan...